Sabtu, 8 Januari 2011

TAGged

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..
Bosan2 petang2 ni..cam biasa ar..
blogwalking ja la..
skali aku baru perasan yg aku di TAG..
oleh kak husna..
so,,layan ja la..he he

1. namakan 3 makanan yang korang paling suka dan bagi spesifik nama makanan tersebut dan da way u like it..
#1st-Nasi beriani + ayam masak merah..lapaq la pulak,,adoi...
#2nd-Charkuehteow...kerang ka,,udang ka,,semua aku suka...
#3rd-Mee rebus haji yusoff dekat anak bukit,aloq staq kedah..perh..sedappppp..

2. jenis air apa yang korang paling suka?
#Aku suka ayaq limau ais dan teh O ais limau....

3. which type of food yang korang paling prefer? pilih 3 malay, chinese, japanese, western, italian, mexican or arabian?
#1st- Malay la..jati diri kuat lagi..lidah memang xbley ubah lagi..
#2nd-Arabian..roti nan + ayam tandori tu arab2 gak  kan??
#3rd-Japanese..ok..aku suka shushi..dulu masa skolah,,
outing ja mesti p beli shushi kat jusco..ha ha..

4. apa makanan yang korang paling expert masak? dalam kata lain takyah tengok resipi tapi at da same time bila orang lain rasa orang lain akan kata..."wah, sedap gila~!!"
#Nasi goreng belacan + daging goreng kunyit..

5. semahal mana korang bayar makanan korang?
#Yang pasti xpenah lebih rm50 untuk sorang makan.

6. beri nama restoren feveret. apa nama makanan paling sedap kat situ.
#Medan selera jalan tun razak,aloq setaq..makanan paling best adalah
 satey ayam,perut dan daging..moi sup daging special dan ABC special!!

 7. ayam, kambing, lembu, itik, burung puyuh, burung wak2, landak, ayam denak, mana satu yang korang suka? kalo ada lain yang korang suka aku tak list korang bitau jelah.
#Ayam kampung,lembu dan ikan..

8. restoren/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. dan makan minum apa? kalo korang ingatla..
#Kedai makan sekitar city plaza..xingat la kedai yang mana..ha ha

9. apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang. kenapa?
#Nasi berlauk..sebab perut dy jenis nak nasi..xmakan nasi xkenyang kot..WAJIB makan nasi..

10. kalo korang pergi rumah orang, korang harap tuan rumah tu hidang apa?
#Berger daging double special chesee+mayonis lebih
..ha ha..mau kena taboh ngan tuan rumah.

11. makanan yang korang tak boleh telan langsung..samada tak sedap or tekak korang dah kembang..
#Masakan kt kedai cina..bau pun dah xtahan..nak muntah..

12. menu raya paling disukai?
#Nasi beriani yang dimasak oleh ayah dan
 ayam masak merah yang dimasak oleh nani*kakak sulung aku*

13. jajan or cekedis feveret?
#Super ring dan tam-tam  la...sedappp gila..

14. beri 2 makanan yang emak korang masak korang suka.
#Nasi lemak,nasi ayam,dan sup daging dengan kobis..

15. makanan paling pedas korang makan..sapa masak?
#Sambal udang kat umah nani..memang dy guna cabai gila..
even mak aku masak lagi skali,, letak asam pun xmenjadi..
memang gila punya cabai..

16. kalo korang jumpa orang yang tag ni apa yang korang nak beli/belanja?
#Belanja nasi lemak yang famous dekat jitra..

17. sila tag 5 orang yang dipaksa untuk buat tag ni. 
#xtaw la nak tag sapa..sapa2 ja la yang baca..kalau rajin buat taw!!

ok..
DONE!!!

*out..nak p jogging dengan akak siah..bye...

-END-



3 ulasan:

ahsiah berkata...

auwwwwww..ade name akak gitewww..miahaha

ousna90 berkata...

siah:ha ha..hang kan meletop..pop.pop.pop..xgitu??

cik husna berkata...

ousna::burger kalo letak cheese banyak2 mmg masyuk kan??meleleyh ayaq liuq..haha.thanx sbb jlnkan tugasa ngan baik~:))