Selasa, 11 Januari 2011

Ada apa dengan pemulihan??

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..

Kalo based on tajuk aku,,
Ada apa dengan pemulihan??
aku pasti..
mesti banyak persoalan yang akan muncul 
dalam kotak fikiran hampa kan??..
Pemulihan??Apa pemulihan tu weyh??.
Rata-rata,,kalo aku bgtao yang aku nanti jadi cikgu pemulihan..
orang mesti kata camni kat aku..
"cikgu pemulihan tu cikgu budak bodo tu ka weyh??"
tang "cikgu budak bodo" yang aku sentap sekali..ha ha
siap ada yang kata camni kat aku.
"cikgu pemulihan ja ka hang weyh?"
bila ingat2 balik,,rasa sedey la jugak kan..macam low class gila plak aku kn?..
but,,semua tu aku xambil kesah pun..he he
sebab apa??
sebab aku belajaq untuk jadi cikgu ni,,
xpayah buat pinjaman pun..aku dapat elaun..
pastu aku grad nanti kompem aku jadi cikgu..DG41 lagi..
xpayah nak pikiaq pasai hutang segala..
masa aku belajaq ni pun,,
xsusahkan mak ayah aku sangat..
yang dok soh seh kat blakang tu,, ntah2 mengaji pun buat pinjaman PTPTN..
pastu nak belagak ngn aku yang hang masuk universiti kan??
aku maktab je kot..eh..dah naik taraf sikit jadi institut pendidikan guru pun skang ni..

urm.apa2 ja la kan..
so,,now,,aku xmbik pot sangat pasai soh seh soh seh mulut org ni..
biaq la orang nak kata cikgu ja??
yang pasti,,aku taw apa tugas aku..apa target aku..
nak ajaq pulak student yang jenis otak xberapa nak pikap..
bukan xboleyh..
cuma depa lambat sikit ja..
pikiaq2 balik,,banyak jugak pahala dapat 
kalo aku boleyh tolong budak2 camni..
pada aku,,buat la kerja apa pun,,janji ikhlas dan lillahita'ala..
supaya ada berkatnya apa yang kita buat..


-END-


8 ulasan:

miera pinky berkata...

hai..keje cikgu ok wut? sy bkal cikgu gk..huhu.. tue r..org yg xtau..mcm2 ckp kan..xpelah..yg pnting kite tau..keje cikgu ni mulia tau!..

ousna90 berkata...

hai mira..yeah betul..mmg mulia..yang penting kita jalankan tugas kita dengan betul..insyaAllah.

Cik Gilbert berkata...

wooo

iyou berkata...

tahniah am! =)

Annie berkata...

Sy pun bakal cikgu. Xkisah la apa org cakap, janji in the future kita ikhlas bagi ilmu.

ousna90 berkata...

cik gilbert: woot..woot..ha ha
iyou: tq weyh.
Annie:owh..ya ka??selamat jadi cikgu..he he..betul,,ikhlas itu penting..

NaniRostam berkata...

Salam.tahniah husna....semuga terus sukses dalam hidup dunia dan akhirat.

ousna90 berkata...

tq antie..insyaAallah..