Selasa, 12 Januari 2010

Menuju Target...

Salam.....
ni 1st entry aku untuk this year..since aku malas nak on9 + aku xdak berukband..entry2 aku b4 ni pun dah hilang daa..watever la kan..janji,,taun ni aku dah ada target baru...
Jom tgk apa target taun 2010 aku ni....>>>>=======>>>>>>.....................................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

1)Aku nak kuruskan badan..hahahhahahhahaha...

Actly,dah lama aku nak kuruskan badan..tapi asyik tergendala ja..banyak sanagt makanan2 yang sedaap2 sentiasa mengelilingi hidup aku....haish..*xtahan nafsu btui la...dok kat maktab,kawan2 ajak makan..xpun kawan2 mai bilik aku,, bagi makanan..kadang2,benda tu kan dikira rezeki*rezeki xbaik ditolak pulak dah..haish..2-3 hari ni aku dah start jogging kat sekitar jabatan PJ..aku pun dah xmakan pas pkui(7malam..mak aku nak tgk berat aku turun sehingga 68kg*baru seimbang dgn height aku yang=168cm* nak bandingkan dgn berat aku skang adalah *6kg..mak ai...berat nak mampuih...obesiti tahap maximum neh..blurp2...janji mak pada aku,,kalo sebelum bulan julai 2010 ni aku dapat turunkan berat badan,,mak ckp,,dia nak give something kat aku atas usaha gigih aku...hopefully target aku tercapai hendaknya..InsyaAllah...

2)Nak beli FARMASI COLOUR Cosmetic(FCC)*sejurus selepas dapat elaun...

Pasal FCC ni,,aku sebenarnya tertarik dengan produk ni sebab dia adalah produk yang halal dan dijamin serta kualiti dia juga amat baik.Dia punya kilang pembuatan hanya di Istanbul*no sub2 kilang..kira muslim product betui2 la..ada sorang kawan kakak aku ni nama dy Siti Sara a.k.a k.BB.Dia dah p kilang FCC kat Istanbul n dia la yang sarankan supaya guna product ni.Kawan kakak aku ni cakap,FCC ni setanding dengan product2 yang terkenal yang dikendalikan oleh mat2 saleh or oleh sub-sub owner dari merata-rata pelusuk dunia like MAC,BOBBIE BROWN,ESTEE LAUDER,SK II n wat so ever la..kalo p butik MAC betui2 pun,bukannya semua barang2 kosmetik dy made in Canada ka,,Afrika ka,New York ka apa....ada yang bedak made in CHINA,blusher made in CANADA,eyeliner made in JAPAN..kiranya dy banyak kilang la kat dunia ni..Kalo hampa tgk product yang made in China ka,,made in Indonesia ka,,mesti hampa kurang yakin kan???padahal harga mahal disebabkan brand saja....ha ha ha.. cam aku,,konon2nya kalo barang dari china ni cikai la kot..tapi aku paham la yang peniaga2 kat mesia ni mesti nak untung lebey..so,,amik barang dari pembekal from china murah sket kot..brand still sama..nak untung..besa ar..kalo aku pun camtu kot...xkosa aku nak g amik barang2 kat amarika ka..mana ka...tapi untung xtara mana..betui ak???k..so,,fikir2 kan dan selamat berbelanja dengan hematnya...

Psstt:Farmasi COLOUR cosmetic ni berkualiti tinggi,,and the price is also so so so affordable..dy boley didapati di JUSCO2 n PARKSON2 terpilih di malaysia..xpun,,tgk website ni >> http://www.yourbeautymall.com/

"It’s Sexy, It’s Glam, It’s FARMASI"..

3)Aku nak start blajaq betui2...

Ini bukan bermakna b4 ni aku blajaq xbetui..cuma b4 ni style blajaq aku xsmart langsung..so,,akan aku ingat pesan mak n ayah aku sebelum aku naik bus nak balik teganu 2jan yang lalu "blajaq elok2.jaga diri elok2".ayah plak pesan"blajaq rajin2..esok nak sambung master senang kalau pointer tinggi"..yiarggggghhhh...mak wa ayah,,na akan blajaq rajin2 start dari 1st sem ni..na akan try maintain pointer na for the whole sem...InsyaAllah..

4)Nak jadi rajin than last year..

Ha ha ha..actly,,aku sangat lah pemalas..terutamanya membasuh baju..kalo kat umah senang ada org gaji Jepun..kat maktab ada jgk org gaji..tapi kena bayaq duit baru nak wat keja..so,,disebabkan org dok sibuk kata jimat2 la duwet tu..aku terpaksa mengerah keringat tenaga empat kerat aku yang berkatam ni untuk membasuh baju aku setiap hari..bukan apa..kang himpun byk2 aku pulak yang xlarat nak menyental..he he he..so,,harap2 berkekalan la kerajinan aku ni..aMinnnnn...

3 ulasan:

ainulhusna berkata...

salam am,
ingt ak lgi x?
xrindu ak ke ..=(

semoga sume2 impian ko jadik kenyataan.amin~

k u c e n g berkata...

wahaha.aku nk tgk gk azam no 1 ko tu!

ousna90 berkata...

ainul>>aku ingat ang lagi la..tenkiu weh singgah blog aku..ha ha...InsyaAllah..harap2 tercapai la..

kuceng>>tumbuk baru taw...makin gemuk la weh dah dok umah..aku nak start dah la ni..nak capai target aku..ha ha..